اجاگوپال تأکید میکند: «هرکسی که یک بیماری مزمن دارد، حتی اگر سرطان نباشد، باید غذاهای سرشار از پروتئین، چربیهای سالم، غلات کامل، و ویتامینها و مواد معدنی بخورد». «در صورت امکان، این تنظیمات رژیم غذایی بیماران سرطانی را قبل از شروع درمان سرطان انجام دهید تا سالمتر باشید.
در روزهای خوب، مقدار زیادی پروتئین و کالری سالم مصرف کنید. که بدن شما را قوی نگه می دارد و به ترمیم آسیب ناشی از سرطان یا درمان شما کمک می کند.
غذاهای پر پروتئین عبارتند از:
گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی
تخم مرغ
لوبیا، آجیل و دانه ها
پنیر و شیر و ماست
سعی کنید حداقل 2 فنجان میوه و سبزیجات در روز بخورید. سبزیجات سبز تیره و زرد تیره و مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت را شامل شود. غذاهای رنگارنگ مانند این ها دارای بسیاری از مواد مغذی سالم هستند. فقط مطمئن شوید که آنها را کاملا بشویید.
در طول روز مقدار زیادی مایعات بنوشید. آب یک انتخاب عالی است. آبمیوه تازه را نیز میل کنید. مقداری ویتامین اضافی همراه با مایعاتی که بدن برای هیدراته ماندن نیاز دارد به شما می دهد.
همچنین مهم است که گوشت، ماهی و مرغ را خام یا نیم پز نخورید. از خوردن غذاها و نوشیدنی های غیر پاستوریزه خودداری کنید.
هر وقت گرسنه شدید حتما غذا بخورید. اگر صبح است، صبحانه را بزرگترین وعده غذایی خود قرار دهید. اگر با گذشت روز اشتهایتان کم شد، بعداً جایگزین های غذایی بنوشید. اگر وعده های غذایی مشکل ساز است، به جای دو یا سه وعده بزرگ در طول روز، پنج یا شش وعده کوچک بخورید.
تنقلات سالم نیز تهیه کنید. ماست، غلات، پنیر و کراکر و سوپ همگی انتخاب های خوبی هستند. اگر شیمی درمانی می کنید، یک میان وعده یا یک وعده غذایی کوچک درست قبل از جلسه ممکن است حالت تهوع را از بین ببرد.
رژیم غذایی برای شیمی درمانی چیست؟
به طور کلی، سعی کنید غذاهایی را انتخاب کنید که کالری کافی (برای حفظ وزن)، پروتئین (برای کمک به بازسازی بافت هایی که درمان سرطان ممکن است به آنها آسیب برساند)، مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی و مایعات (که برای عملکرد بدن شما ضروری هستند) را در اختیار شما قرار دهد. همچنین، ورزش می تواند به مشکلات اشتها و هضم مربوط به درمان کمک کند.
ایمنی مواد غذایی در طول درمان سرطان
محصولات ارگانیک
طعم دادن به سبزیجات
غذاهای با پروتئین بالا
میان وعده های پر کالری
مایعات شفاف و مایعات کامل
تغذیه داخلی و تزریقی برای بزرگسالان
برای اشتها و هضم غذا ورزش کنید
عدم تحمل لاکتوز
افزایش کالری و پروتئین
چرا رژیم غذایی شما در طول درمان سرطان مهم است؟
از آنجایی که درمان سرطان می تواند منجر به نوسانات در اشتها و وزن بدن شود، مهم است که به رژیم غذایی خود توجه زیادی داشته باشید. علاوه بر کمک به حفظ وزن سالم، خوردن یک رژیم غذایی بیماران سرطانی در طول شیمی درمانی یا پرتودرمانی می تواند:
به مدیریت عوارض جانبی درمان کمک کنید
انرژی را افزایش دهید
عضلاتتان را تقویت کنید
حفظ عملکرد سیستم ایمنی
کاهش التهاب
این که چه می خورید زمانی که سرطان دارید واقعا مهم است. بدن شما برای اینکه قوی بماند به اندازه کافی کالری و مواد مغذی نیاز دارد. اما این بیماری می تواند سیستم بدن را تغییردهد، و تغذیه قبل، در طول، و بعد از درمان را متفاوت کند .
شما به یک تغییر اساسی در رژیم غذایی نیاز ندارید. مواد غذایی که برای بیماران سرطانی مفید هستند:
پروتئین های گیاهی
برخی از بهترین غذاها برای خوردن در طول شیمی درمانی یا سایر درمان های سرطان، پروتئین های گیاهی هستند. راجاگوپال می گوید، آنها بالاترین سطح ویتامین و مواد معدنی را ارائه می دهند. این به معنای خوردن مقدار زیادی سبزیجات و همچنین لوبیا، حبوبات، آجیل و دانه ها است. اگر پروتئین حیوانی می خورید، گزینه های بدون چربی مانند مرغ یا ماهی را انتخاب کنید.
چربی های سالم
چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع نیز فواید سلامتی دارند. آووکادو، روغن زیتون، روغن هسته انگور و گردو همگی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به مبارزه با التهاب و بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند.
کربوهیدرات های سالم
هنگام انتخاب کربوهیدرات ها، غذاهایی را انتخاب کنید که حداقل فرآوری شده باشند، مانند گندم کامل، سبوس و جو. اینها دارای فیبر محلول هستند که به حفظ باکتری های خوب روده کمک می کند. فیبر محلول همچنین باعث تولید اسیدهای چرب می شود که به همه چیز از متابولیسم گرفته تا ترمیم سلولی کمک می کند.
ویتامین ها و مواد معدنی
راجاگوپال میگوید: «ویتامینها و مواد معدنی به فرآیندهای آنزیمی بدن ما کمک میکنند، که نقش مهمی در تقویت عملکرد ایمنی و کاهش التهاب دارند.» در صورت امکان، غذاهای غنی شده با ویتامین D را انتخاب کنید. اینها ممکن است شامل شیر، آب پرتقال، ماست و برخی غلات باشد.
آیا در طول درمان سرطان باید مکمل مصرف کرد؟
اگر در طول درمان به اندازه معمول غذا نمی خورید، یا اگر عوارض جانبی مانند استفراغ و اسهال دارید که باعث از دست دادن ویتامین ها و مواد مغذی شما می شود، مصرف مولتی ویتامین الزامی است.
راجاگوپال می گوید: «ویتامین D شایع ترین کمبود ویتامین است. ویتامین D به قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن، کاهش خستگی و حمایت از سلامت استخوان کمک می کند. به خصوص اگر استروئید مصرف می کنید، در معرض خطر از دست دادن تراکم استخوان خواهید بود.
قبل از افزودن هر گونه ویتامین یا مکمل به رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه و انکولوژیست خود صحبت کنید.
رژیم غذایی برای جلوگیری از عوارض درمان سرطان
برخی از تغییرات رژیم غذایی برای بیماران سرطانی می تواند به شما در مدیریت عوارض جانبی پس از شروع درمان کمک کند. این عوارض جانبی عبارتند از:
از دست دادن اشتها. در طول روز به جای سه وعده غذایی بزرگ، وعده های غذایی کوچک یا میان وعده های مغذی بخورید.
یبوست. مقدار زیادی آب بنوشید، یک مکمل فیبر در نظر بگیرید و سبزیجات و حبوبات را به وعده های غذایی خود اضافه کنید.
اسهال غذاها یا نوشیدنی های حاوی سدیم (نوشیدن مایعات یا آبگوشت) و پتاسیم (موز و تمام آب میوه های طبیعی) را انتخاب کنید.
از دست دادن چشایی. دانستن اینکه چه چیزی بخورید وقتی نمی توانید مزه کنید می تواند دشوار باشد. سعی کنید غذاهای جدید را با ادویه ها یا مارینادهای مختلف امتحان کنید. همچنین می توانید طعم های قوی مانند آبلیمو را اضافه کنید.
حالت تهوع. مواد غذایی ضد تهوع عبارتند از روغن مرکبات، زنجبیل و نعناع. می توانید یک تکه لیمو را بمکید، چای زنجبیل بنوشید یا جویدن زنجبیل بخورید.
بسیاری از عوارض جانبی درمانهای سرطان میتوانند دریافت غذای کافی را سخت کنند. رژیم غذایی شما ممکن است به شما کمک کند تا از برخی از رایج ترین مشکلات عبور کنید.
مشکلات دهان یا گلو: برای زخم، درد یا مشکل در بلع، از غذاهای نرم استفاده کنید. از خوردن غذاهای خشن یا خراش دار و غذاهای تند یا اسیدی خودداری کنید. وعده های غذایی را ولرم (نه گرم و نه سرد) بخورید. و از نی برای سوپ یا نوشیدنی استفاده کنید.
در طول درمان سرطان چه غذاهایی را نباید خورد؟
از آنچه در طول درمان سرطان بخورید حتما آگاهی داشته باشید. برچسب های تغذیه را بخوانید و تا جایی که می توانید از غذای خود تهیه کنید. بهتر است از غذاهای تصفیه شده و فرآوری شده دوری کنید. همچنین باید از غذاهای سرخ شده که حاوی روغن های هیدروژنه زیادی هستند که می توانند التهاب را افزایش دهند خودداری کنید.
از آنجایی که افراد مبتلا به سرطان اغلب سیستم ایمنی بدن خود را به خطر می اندازند، غذاهایی را که خطر ابتلا به بیماری های منتقله از غذا را به همراه دارند را حذف کنید، از جمله:
ماهی کم پخته یا خام، مانند سوشی
تخم مرغ های نرم پخته شده یا غذاهای حاوی تخم مرغ خام مانند سس مایونز خانگی
پنیرهای غیر پاستوریزه و لبنیات
میوه ها یا سبزیجات شسته نشده